Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Chotěboř 2010

Chotěboř 2010

Niekoľkí z nás sa zúčastnili desiateho, jubilejného Festivalu záhad a tajemna Chotěboř jaro 2010 a tu Vám prinášame krátky miestami len bodový referát a niekoľko fotiek z tejto perfektnej akcie, kde sa stretla skoro stovka úžasných ľudí ...

Prvý deň.

Už pri nastupovaní do autobusu som si všimol sympatického staršieho pána, ktorý nastupoval tiež v Prahe. Pomyslel som si, že mi je povedomí a že to celkom pravdepodobne bude niekto zo záhadológov. Nemýlil som sa, ako vysvitlo po vystúpení z autobusu, kde nás oboch vítal pán Milan Knob. Ako som sa neskôr dozvedel, je to autor populárnej knihy Utajené dejiny Čiech, pán Otomar Dvořák.


Veľmi zhovorčiví človek, mal zahajujúcu prednášku sympózia a vrátane diskusie sa jeho zaujímavé rozprávanie pretiahlo do neskorých večerných hodín. Obšírne vysvetlil ako kniha vznikala a priblížil aj najzaujímavejšie myšlienky. Bolo to veľmi pútavé rozprávanie, ani sme si nevšimli aká pokročilá hodina už je.

Druhý deň.

Po raňajkách sa slova ujal Ján Pavlík o Tajomstve kameňa mudrcov.


Alchýmiu rozoberal z rôznych aspektov. K alchymistom patrili Paraceszus, Jung, Flamel a iní. Podľa jeho výkladu sa alchýmia nezaoberala len Transmutáciou prvkov teda premenou rôznych kovov na zlato ale aj osobnosti alchymistu a spomínaný kameň mudrcov by mal zabezpečiť večnú mladosť. Tvrdil, že mikroorganizmy si dokážu transmutovať rôzne prvky na tie ktoré potrebujú k svojmu životu. Z ezoterického pohľadu parapsychológia, psychotronika vníma hmotu nielen ako hmotu ale aj ako pamäťové médium. Papyrusový zvitok z Théb z obdobia 18 dinastie popisuje nejaké t-z-n-b bielej konzistencie, asi monoatomárne biele jedlé zlato. Etherium Gold je predávaný prípravok, ktorý má mať podobné účinky. Rhuténium a zlato vraj opravuje DNA. John Reid a jeho Kurz praktické alchýmie sa dá nájsť na internete. Svoje vystúpenie uzavrel konštatovaním, že alchýmia má aj v súčasnosti svojich stúpencov a to dokonca aj u nás.

Druhá prednáška mala názov Chiromantia a ujal sa slova Marin Dobrev.


Jeho babička bola v rodine so známou bulharskou jasnovidkou Vangou. Delí stav prekognície na tri druhy, auto hypnóza, hypnóza a pôsobenie omamných látok. Toto sa prevádzalo vo všetkých známych veštiarňach ako sú Delphi a iné. Kadidlo je silné hypnotikum. Podľa jeho výkladu, dieťa už v prenatálnom živote vidí svoj budúci život, na ktorý reaguje aj zovretím rúk v päsť a tým je možnosť zaznamenania budúceho života do štruktúry dlaní na rozmedzí 5 a 6 mesiaca. Veľmi pútavo rozprával o svojich skúsenostiach zo života chiromatika.

Po obede pokračoval pán Igor Chaun s prednáškou Dobrodružstvo v Amazónii, domorodci a mimozemšťania.


Hovoril o karme, o nás ako o bytostiach, o mimozemšťanoch ako o bytostiach vyššej úrovne. Spomenul mystické stavy a informácie získané počas mystických stavov, systém kozmického poriadku ako božské dielo. Jeho osobné skúsenosti, ktoré nadobudol počas svojej cesty po Amazónii, kedy získal schopnosť vnímať iné entity, v rozličnej hierarchii ale božskej podstaty. Považuje vieru v boha ako základnú podmienku ich vnímania. Jeho číre myslenie, jeho chápanie očistca pri poslednom súde ako samo uvedomenie si vlastných chýb, ktoré mi je tiež veľmi blízke, na mňa zapôsobilo ako slniečko presvitajúce cez oblok dnu do sály.

Nasledovala prednáška nadväzujúca trochu témou na predchádzajúcu. Pán Viliam Poltikovič premietol film a a potom sa ja rozhovoril o Mexiku a Peru. Opereného hada Quetzalcoatla asi pozná každý, spomenutá bola Máyska, Olmécka a Astécka kultúra. Vo filme ukazovali najznámejšie pyramídy, Teotihuacán a aj iné menej známe. Napriek silnému pokresťančeniu stále kultúru sprevádzajú prvky pôvodnej indiánskej kultúry. Areál Palenque a objavením sarkofágu ktorý je kritý monolitnou kamennou doskou a E. v. Däniken na nej vidí kozmonauta v štartujúcej (letiacej) rakete. Olmécka ako najstaršia kultúra indiánskych dejín. Peru a prípady UFO v Lime. Aj samotný primátor v Lime videl UFO niekoľkokrát. Zaujala ho otvorenosť s akou rozprávali rôzny ľudia v Peru o UFO a mimozemských bytostiach, a to aj oficiálni predstavitelia.

Po večeri sa ujal slova náš člen Miroslav Karlík. Začal z ostra, prezentáciou svojho Cd o výskyte agrosymbolov na Slovensku.


Tretí deň.

Karel Rašín s prednáškou - Únosy do UFO začal celkom pekný slnečný deň.


Rozobral celkom podrobne syndróm únosov do UFO. Vyskytuje sa v rozprávaní po celom svete, u rôznych kultúr a na všetkých kontinentoch.

Sála bola plná:


a všetci pozorne počúvali.

Po krátkej prestávke nasledoval Ing. Josef Schrotter - Meridiány zeme. V prednáške prirovnáva tieto meridiány k energetickým dráham na ľudskom tele, rovnako ako staroveká Čína objavila Akupunktúrne body. Telurické prúdy sú energetické toky zásobujú krajinu pozitívnou energiou. Dračie cesty, Liové a Hartmanové línie sú len iné názvy pre vlastne to isté .

Václav Urban a Danka Rašínová - Kontaktér Billy Meier


Rozviedli kategorizáciu skupín bádateľov a rozsiahlu kategorizáciu mimozemšťanov, porovnali ich aj s kategorizáciou Billyho Meiera. No z celého som nadobudol dojem, akoby niečo k čomu mala tá kategorizácia dospieť, nejako vyústiť tam jednoducho nebolo no chýbalo mi to tam. Zaujala ma myšlienka, ktorá sa zaoberá možnosťou, že pán Meier hovorí pravdu ale mimozemšťania ho klamú. K niečomu obdobnému dospel aj náš spolupracovník Richard T., čo je zaujímavá zhoda.

Miroslav Musil - Možný význam kruhú v obilí. Zaoberal sa možnosťou, že Fibonačiho postupnosť je kľúčom k možnému rozšifrovaniu , teda 1, 2, 3, 5, 8, 13 ... teda násobok 1,618. Ako liečiteľ si všimol túto súvislosť ako on to nazýva životný zákon.

Karel Rašín - Exopolitika Rozhovoril sa ako vnímajú svoj vznik ako povýšenie ufológie na inú úroveň, o základných smerovaniach exopolitiky .
1.) Exo-archeologia
2.) exo-teologia
3.) spätné inžinierstvo
Moje pocity po prednáške ? Možno sa mýlim ale asi ide o vznik nového politického hnutia, ktoré od Dänikena prevzalo myšlienky, ktoré sú do dnes deň veľmi populárne a túto polaritu týchto myšlienok využívajú pre svoje presadenie sa na politickej scéne. Neviem posúdiť, či je to pre UFOlogické hnutie dobré alebo nie, to ukáže budúcnosť no nakoľko máme spoločné záujmy budem veľmi rád ak sa rozvinie spolupráca a určité prísľuby spolupráce vyplynuli z osobného rozhovoru s pánom Karlom Rašínom, jeho manželkou Dankou Rašínovou ako aj pánom Ladislavom Zelinkom. Prvé konkrétne naplnenie by mohlo byť ohľadne slovenských prípadov únosov do UFO.

Po večeri sa ujal slova pán Ivan Mackerle - Po stopách plukovníka Fawcetta v Amazónii.


Veľmi pútavo rozprával o svojich zážitkoch, svoje rozprávanie doplnil premietaním filmu tam natočeného.

Okolo 22 hodiny sme sa postupne všetci premiestnili von ku ohnisku, kde popri opekaní špekáčikov sa rozprúdila družná debata po skupinkách.


Ani neviem ako a po polnoci ma už ostatní členovia slovenskej delegácie ťahali spať, lebo hneď ráno napriek môjmu pôvodnému úmyslu zúčastniť sa všetkých prednášok plánovali odchod. Musel som sa prispôsobiť väčšine a obe nedeľné prednášky sme teda strávili cestou domov.

WUMa.



This page is copyright (c) 1996-2014
www.aufob.org

Komentáre

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,34 sekúnd
1,476,100 návštev